CACiS - Forn de la Calç  
   
 
Benvingut al CACiS de EL FORN DE LA CALÇ
 

La nostra capacitat per transformar la Terra ha promogut la il·lusió que controlem la naturalesa, que d'alguna manera, estem separats d'ella (...).
En l'actualitat, la nostra supervivència com a espècie depèn de la nostra capacitat per adaptar el nostre entorn a nous procediments. La solució a aquest tema, fonamental en la nostra època, determinarà la nostra viabilitat com a espècie. Hem d'adaptar les nostres institucions i els nostres edificis, paisatges i assentaments a aquest objectiu
”.

Anne Whiston Spirin “Architecture in the Landscape: twoaerd a Unified Vision”en Landscape Architecture, 80, agost de 1990

 

 

Logo de CACiS

OBJECTIUS

CACiS orienta els seus esforços a la creació, difusió i estudi dels nous llenguatges de l’art contemporani, la naturalesa i la sostenibilitat a nivell nacional i internacional amb intervencions sobre el paisatge, exposicions temporals i formació especialitzada.

L'objectiu és fer del Centre un punt de referència en els itineraris de l'estudi de l'art contemporani i la creació sobre les referències entre l'art i la natura en el context de la cultura contemporània.

Igualment CACiS vol donar a conèixer el patrimoni industrial del forns de calç i altres formes d’arquitectura tradicionals com a elements d’una nova cultura basada en l’eficiència energètica i del bon ús dels recursos naturals.

Dins de l’estratègia general d’establir vincles amb el territori CACiS forma part de:

  • Parc geològic i Miner de la Catalunya Central.
  • Ecomuseu del Moianes
  • Xarxa de Centres de Producció de Catalunya.

QUI SOM

El Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç és una iniciativa privada sense ànim de lucre fundada a l'any 2008, que rep el suport de l'Ajuntament de Calders i la Generalitat de Catalunya. Cacis és un espai dedicat a l'experimentació, investigació i difusió de les pràctiques artístic culturals amb la voluntat d'estimular la discussió, crítica i reflexió necessària per cercar una nova visió de la realitat, fomentant la sostenibilitat com estratègia de reforma.

Actualment CACiS forma part de les fàbriques de producció i difusió de nous pensaments contemporanis de Catalunya aportant activitats, programes i exposicions al panorama cultural del Territori. Presenta cada any una Convocatòria Internacional de projectes amb residència que permet realitzar els projectes seleccionats al mateix centre gràcies les beques atorgades.

ON ESTEM

CACIS El Forn de la Calçes troba al municipi de Calders, a 5 Km del nucli del poble, a la comarca natural del Moianès i del Bages, és un Centre d’Art Contemporani gestionat per l’Associació cultural d’Amics de CACiS.

El Centre rep el nom del conjunt d’edificacions que el forment, sent un valor destacat del projecte global de CACiS.


 
 
 
CACiS - EL FORN DE LA CALÇ Accés al nostre Facebook Accés al nostre Twitter